Tijdens het interview barstte Charice in tranen uit en zei:

Charice“Nu wil ik om vergeving vragen van degenen die me niet begrijpen, die me niet kunnen accepteren. Het spijt me. Ik begrijp het. Voor degenen die me wel accepteren: dank jullie wel. En voor wat ik heb gedaan, wil ik zeggen dat er een enorme last van mijn schouders is gevallen. Dat ik het huis kan verlaten zonder iets te verbergen of iemand teleur te stellen omdat ik niks verberg. Sorry mama, Carl… Maar dit is wie ik ben. Ik ben trots op mezelf, ik houd van mezelf. Dat is waarom ik dit doe. Voor mijn fans: Ik weet dat een hoop van jullie teleurgesteld zijn. Sommigen van jullie zullen me waarschijnlijk verlaten. Sorry. Jullie weten dat ik een oprecht persoon ben. Vanuit het diepste van mijn hart: sorry. Ik begrijp het.”

Nadat ze in 2007 begon met Youtube-filmpjes, werd Charice opgepikt door Oprah en daarna door Ellen en Ryan Murphy, die zei dat engelen naar buiten vliegen als zij haar mond opent. Jullie kennen haar waarschijnlijk ook als Sunshine Corazon in Glee. Charice heeft twee platina albums uitgebracht en is de eerste Aziatische solozangeres die een plek in Billboard’s Top 10 bemachtigde. Tegenwoordig is ze ook jurylid bij de Filipijnse versie van The X Factor

Haar coming-out was vooral hartverwarmend omdat het werd gevolgd door een golf van aanmoedigingen en steun. Op Twitter en blogs over het hele internet werd de zangeres met open armen door haar fans ontvangen. De meesten van hen wilden eigenlijk gewoon weten of ze van plan is om binnenkort een nieuw album uit te brengen.