2003
Het jaar waarin het allemaal begon. Gay.nl ging op 15 januari in de lucht. Je kon al profielen aanmaken, maar er was nog geen redactie (artikelen werden doorgelinkt naar gaysite.nl). Daarom werd het forum in hoog tempo razendpopulair. Het aantal profielen nam snel toe, na nog geen maand waren er al 2.000 gebruikers op de site.

 


2004
Binnen een jaar stond de teller al ruim boven de 10.000 leden. Gay.nl was een succes! Er werd een redactie opgezet en die ging vanaf 2004 fulltime draaien. Leuk detail: Gay.nl organiseerde samen met de YouII (de huidige Club Roque) en het Mixcafé (de huidige Chez Rene) een busreis vanuit Amsterdam naar Roze Maandag in Tilburg.


2005
Eindelijk, een beetje kleur op de site! De witte achtergrond werd geschilderd tot het herkenbare oranje/blauw van het logo. De redactie breidde zich uit en ging ook schrijven over lifestyle, uitgaan en reizen. Wel jammer dat Fiji nog werd geschreven als 'Fidji'. Inmiddels tikte het ledenaantal vrolijk door: er waren er meer dan 20.000.

 


2006
In 2006 werd de allereerste Mister Gay Netherlands-verkiezing georganiseerd (die door Joep werd gewonnen). Het aantal leden verdubbelde tot boven de 40.000 en er werden columnisten geïntroduceerd.


2007
Gay.nl ging op de internationale tour: Gay.eu werd groots gelanceerd. Gay.nl werd Gay.eu. De site kwam internationaal in het nieuws omdat het de eerste website voor Turkse homo's werd. Het aantal talen waarin de site beschikbaar was, groeide enorm en zorgde er uiteindelijk voor dat het bijna onmogelijk werd om nieuwe functies in te bouwen. Er kwam een Engelstalige én een Spaanstalige redactie, naast het verder uitbreidende Nederlandse team. Nog eens 20.000 nieuwe leden vonden hun weg naar de site: de teller ging over de 60.000. Winnaar van de tweede Mister Gay-verkiezing was trouwens Stefan.


2008
Gay.nl bestaat 5 jaar in 2008 en dat wordt gevierd door alle gebruikers vijf dagen Goldmember te maken (en twee inlogcodes voor Gaychat.nl te geven). In augustus wordt alweer de derde Mister Gay-verkiezing georganiseerd (winnaar Jeffrey). De show werd gepresenteerd door Brigitte Kaandorp. De site is op dat moment beschikbaar in niet minder dan 13 talen. In Nederland probeerde de site het Gay.eu-imago kwijt te raken: in Nederland is het Gay.nl. Maar op de site zelf wordt het nog door elkaar gebruikt.


2009
De balast van het Gay.eu-project wordt met een vernieuwde site afgeschud. De site is er vanaf dat moment nog maar in twee talen: Nederlands en Engels. In Nederland is het Gay.nl en in België en daarbuiten Gay.eu. De site krijgt een rustiger uiterlijk met minder schreeuwende kleuren. Het werkt: het ledenaantal komt over de 100.000 gebruikers en na de gebruikelijke storm van kritiek na het lanceren van het nieuwe uiterlijk blijken gebruikers de vernieuwde site veel beter te waarderen dan de vorige.


2010
De veranderingen van 2010 werden zelfs zo goed gewaardeerd, dat Gay.nl werd uitgeroepoen tot Website van het Jaar. In 2010 hebben we die titel trots gedragen. Een jaar na het vernieuwde Gay.nl wordt spannende broertje Gaygate.com opnieuw gelanceerd met een strak en gebruiksvriendelijk uiterlijk. Na een jaartje afwezigheid keert de Mister Gay-verkiezing terug, dit keer tijdens de Gay Pride op het Rembrandtplein. Mischa is de winnaar. Helaas kan de wayback-machine de frontpage niet goed indexeren, anders zou je op de foto zien dat ook de frontpage subtiel is aangepast zodat er meer artikelen opvallen. Oh, Outmusic werd trouwens gelanceerd!


2011
Gay.nl ging in 2011 verder met hetzelfde winning team. De festiviteiten tijdens de Gay Pride werden groter en opnieuw vond op het Rembrandtplein de Mister Gay-verkiezing plaats (winnaar Thom). Gay.nl deed live verslag van het Songfestival in Dusseldorf en Rita Verdonk werd columnist. Het aantal leden bevond zich inmiddels rond de 125.000.


2012/13
Oké, het zal je vast wel opvallen dat onderstaande afbeelding uit 2013 is en niet uit 2012. Maar grafisch was er geen verschil tussen 2011 en 2012 en nu zijn er eindelijk weer wat artikelen in beeld. In 2013 hebben we een speciale jubileumachtergrond gehad op de website. Want we bestaan inmiddels 10 jaar! In januari heetten we ook nog eens het 150.000e actieve Gay.nl-profiel welkom.


2013
We zijn al een paar maanden erg hard aan het werk aan de vernieuwde website. Gay.nl wordt sneller, overzichtelijker en gebruikersvriendelijker. Op dit moment wordt de site getest en nadat de meeste (hopelijk alle) kinderziektes eruit zijn, zullen we de vernieuwde site lanceren!

 Hieronder zie je alvast een preview van de beta-omgeving. Sommige details zullen verschillen van de uiteindelijke site, maar zo gaat de site eruit zien. Van het zoeken tot het Message Center, alles is vernieuwd, verbeterd en geoptimaliseerd. De komende week zullen we je verder informeren over de veranderingen op de site, dus houd Gay.nl in de gaten!