Mijn insteek voor deze column was om zo’n electro-set mee naar huis te nemen en op mezelf te gaan testen…. ‘call me chicken’ maar ik durfde het simpelweg niet! Dus heb ik voor de makkelijke weg gekozen: ik ben naar een collega toe gestapt die daar alles van weet en heb de nodige vragen gesteld.

Electro kom je onder andere tegen in het ‘meester en slaaf’-spel waarbij de meester de electro-box in handen heeft en daarmee dus ook de macht. De slaaf heeft dan een anale plug, cockring en / of tepelklemmen die daaraan verbonden zijn. De meester kan de intensiteit van de schokken bepalen en in hoeverre het de slaaf stimuleert of juist pijn doet. Nu is pijn precies datgene waar ik bang voor ben bij electro, maar aangezien het slechts een 9 volts batterij is zijn de schokken relatief mild. De persoon die de schokjes ontvangt wordt dus zeer zeker niet geëlektrocuteerd zoals veel mensen denken. Je kunt het dus vergelijken met dat batterijtje waar je je tong tegenaan hield en waar je een kleine schok van kreeg.  

De electro-boxen komen van oorsprong uit de massagewereld. Ze worden gebruikt om je spieren te masseren/stimuleren door middel van de bijgeleverde pads die je op je lichaam plakt. Kun je je die foute Tell-Sell-reclame nog herinneren? Ze verkochten de ‘Electric Ab Solution Pro’ dat door middel van ’Electrical Muscle Stimulation’ je buikspieren zou laten groeien. Dit apparaat is in principe hetzelfde als een electro-box, maar dan met een ander doel ...

Veel mensen gebruiken het ook alleen, in plaats van in een rollenspel. Sommige mensen vinden het prettig om de box middels de pads aan te sluiten of juist via een buttplug of cockring. Vervolgens bevredigen ze zichzelf terwijl ze bijvoorbeeld naar porno kijken. De extra stimulatie schijnt voor een bijzonder intens orgasme te zorgen. Sommige mensen kunnen ook hun hoogtepunt bereiken zonder zichzelf aan te raken en laten dit doen puur door elektrische stimulatie van de electro-box.

Er zijn verschillende soorten boxen met een heel arsenaal aan accessoires zoals buttplugs, sounds, tepelklemmen, cockringen en nog veel meer. De box met afstandsbediening vind ik persoonlijk interessant. Bij deze kan je je partner bijvoorbeeld een buttplug laten indoen en heb jij de afstandsbediening in handen. Stel je voor dat je samen uitgaat en wanneer hij net naar een andere jongen kijkt druk je op de knop en krijgt hij een schok… een leuke manier om hem gelijk te straffen. Ik zie legio mogelijkheden met deze box.

Na de geruststellende informatie van mijn collega ben ik toch wat nieuwsgieriger geworden naar electro. Ik denk dat ik ook last had van vooroordelen zoals veel pijn, hevige schokken, etc. Maar wanneer ik hoor dat het ook voor massagedoeleinden gebruikt wordt, denk ik dat ik het minder heftig zal zijn dan ik verwacht. Daarbij daagde ik mijzelf vroeger ook altijd uit door mijn tong tegen die batterij aan te houden. Dus als ik het vroeger kon, moet het nu toch eigenlijk geen probleem meer zijn.