Tips voor een frisse wip

Anaal spoelen doe je zo

24 juni 2013, Winq redactie, 2 minuten

Anale seks is niet altijd een schone zaak. Hoe je het ook wendt of keert, wat voor standje je ook kiest, iedereen die anale seks heeft, krijgt te maken met poep of poepresten. Logisch, maar niet iedereen zit te wachten op poepresten aan condoom of vingers. Of andersom; een ongemakkelijk gevoel bij het geneukt worden. Door je darmen te spoelen kun je dat voorkomen. Doe het wel op een gezonde manier! In dit artikel wat tips.

Voor veel mannen is simpelweg een tripje naar het toilet een prima manier om te voorkomen dat ze last krijgen van poep(resten) tijdens anale seks. Wacht je daarna een half uurtje dan trekken de darmen in die tijd resten die eventueel in de endeldarm zijn achtergebleven terug.

Maar: seks is niet altijd te timen, en een grote boodschap vaak ook niet. Een veelgebruikte manier om in die gevallen poep aan condoom of vingers te vermijden is door je anaal te spoelen.

Niet te heet, niet te veel ineens

De makkelijkste manier om jezelf te spoelen is met behulp van de doucheslang. Het beste is om daarbij een opzetstuk te gebruiken (te koop bij sekswinkels en online makkelijk te vinden), de doucheslang komt dan niet in aanraking met je anus en poepresten. Wel zo hygiënisch. Gebruik eventueel wat glijmiddel op je anus en het uiteinde van de doucheslang. Gebruik nooit zeep. Dat is te agressief voor je darmen. Ontspan eerst je kringspieren en breng dan het mondstuk voorzichtig een paar centimeter naar binnen – niet te ver! Zorg voor lauw water; te heet water geeft inwendige brandblaren en te koud geeft kramp. Laat het water even in je endeldarm zitten; je weekt zo harde poepresten beter los. Forceer het proces niet. Leeg vervolgens je darmen op de wc. Herhaal dit een aantal keer, totdat het water dat uit je stroomt schoon is.

Een belangrijke tip: Neem rustig de tijd. Je endeldarm is gevoelig en kwetsbaar. De druk mag niet te hoog zijn. Ook te veel water ineens voelt onprettig. Het kan zelfs gevaarlijk zijn: je darmwand of slijmvlies kan beschadigen of scheuren. Dit maakt je extra gevoelig voor infecties, hiv en andere soa. Neem er dus vooral de tijd voor en forceer nooit! Geef je lichaam na het spoelen minimaal een half uur om te herstellen voordat je seks hebt.

Lees ook

Poets nóóit je tanden voor het pijpen + 8 andere blowjobtips

Een handige gids voor een betere blowjob

Uit onze archieven:

“Een van de jongens had seks met de taxichauffeur die hem naar school bracht”

Uit onze archieven:

Payboys: de verborgen wereld van jongensprostitutie

Seks: Op avontuur in de bosjes

“Alles mag, als buitenstaanders er maar niet van kunnen meegenieten”

Extra kwetsbaar

Je zou kunnen denken dat een anale douche je beschermt tegen soa en hiv. Het tegendeel is waar. Omdat je de darmflora deels wegspoelt, worden je darmen juist extra kwetsbaar voor indringers. Gebruik daarom altijd een condoom, voldoende glijmiddel en laat je inenten tegen Hepatitis B.

Stel dat je onveilige seks hebt gehad, dan is achteraf spoelen een slecht idee. Door het spoelen prikkel je de darmwand en spoel je het sperma zelfs dieper je darmen in. Hierdoor maak je de kans op besmetting met hiv en andere soa alleen maar groter. Geef je darmen de kans om zich te herstellen en spoel niet vaker dan enkele keren per maand. Deel opzetstukken of andere hulpmiddelen liever niet met anderen. Het voldoende grondig reinigen van opzetstukken is lastiger dan je denkt. Sommige soa, zoals hepatitis C blijven bijvoorbeeld lang in leven buiten het lichaam.


Alles op een rijtje:
In de Mancyclopedie op Man tot Man vind je in het onderdeel ‘Gezonde seks, hoe en wat?’ nog meer informatie over anaal spoelen. Ook vind je hier uitgebreide informatie en tips over de risico’s van bepaalde sekstechnieken, hoe je deze risico’s kunt beperken en hoe je op een zo veilig en gezond mogelijke manier met seks omgaat. Via mantotman.nl kun je anoniem en gratis een afspraak maken om je te laten vaccineren tegen Hepatitis B. 

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 119

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau