”De stad was bomvol”,’ zegt Luiken. ”Het was een feestje zoals we gehoopt hadden, een soort Roze Koninginnedag.” Volgens Luiken is het evenement zonder noemenswaardige incidenten verlopen.
De optredens op het hoofdpodium op het Domplein waren rond 23.00 uur voorbij, binnen ging het feest nog tot in de kleine uurtjes door op zeven locaties.

Ook op de Neude, het Janskerkhof en het Stadhuisplein waren evenementen. Vooral Neude en Stadhuisplein, met respectievelijk Club/house en Hollandse hits waren, net als Domplein op het hoogtepunt helemaal vol. Verder waren de Kids Area de Infostage en het Culinair Plein allemaal heel succesvol en waren de culturele activiteiten goed bezocht.

Eerder die dag openden Minister Schippers en burgemeester Wolfsen het sporttoernooi en maakte de KNVB ter plekke bekend dat er een voetbal-boot mee gaat varen tijdens de Canal Parade op 3 augustus a.s. in Amsterdam. Een nieuwe stap in het doorbreken van homofobie in de voetbalwereld.

Het jaarlijkse evenement draagt in positieve zin bij aan de integratie en acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Nederland. De hele dag en avond konden belangstellenden luisteren naar muziek op een van de vele podia en meedoen aan sportevenementen, culturele activiteiten en konden zich laten informeren.

Maastricht
Maastricht organiseert in 2015 Roze Zaterdag, zo maakte het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland bekend. In die stad duurt het festijn (Maastricht Colours You 2015) een halve week.

De bedoeling is dat grote Maastrichtse culturele instellingen aangepaste programma’s brengen en grote (kunst-)onderwijsinstellingen aparte onderdelen gericht op (buitenlandse) studenten zullen brengen.
Volgend jaar organiseert Eindhoven Roze Zaterdag.

Bron: Roze Zaterdag 2013