De afgelopen dertien jaar was op de albums van Tegan and Sara vooral indie-rock te horen, maar met hun nieuwe cd Heartthrob sloegen ze de commerciële weg in. “We hebben veel jonge fans en vinden het fijn om meer toegankelijk en een grotere invloed op jongen mensen te zijn. We zijn heel erg ambitieus en gepassioneerd in wat we doen en wilden niet in onze eigen weg naar succes staan.”

Dat de Canadese tweeling een grote invloed heeft op veel jongeren, vooral in de LHBT-gemeenschap, is wel duidelijk. Tegan herkent het zelf maar al te goed. “Toen ik een tiener was, keek ik ook op tegen artiesten die openhartig waren over homorechten en –lifestyle, zoals Cindy Lauper. Ze was eigenaardig en kleedde zich apart, en mensen hielden van haar om haar vrije geest. We zijn niet van de hanenkammen en het gekke haar, maar ik denk dat ook wij laten zien dat je gewoon jezelf moet zijn en je fijn moet voelen zoals je bent.”

Wie zij zou kiezen voor onze Femme Fatale-rubriek? “In Texas probeerden ze een wet aan te nemen die 90 procent van de abortusklinieken in de staat zou sluiten. En vrouw genaamd Wendy Davis trad naar voren en hield een toespraak van bijna dertien uur lang. Ze kon niet naar het toilet gaan, eten, drinken of ergens tegenaan leunen. Dat allemaal om tijd te verspillen zodat de wet niet kon worden aangenomen – en het werkte! Ik vind het prachtig als vrouwen naar voren treden en geweldige dingen bereiken. Daarom vind ik dat zij een vrouw is aan wie we allemaal een voorbeeld kunnen nemen.”

De rest van het interview lees je in het augustusnummer van Gay&Night Magazine!

Tegan and Sara