Baldwin was woedend op een journalist die schreef dat Baldwins vrouw tijdens een begrafenis had zitten twitteren. Hij maakte George Stark onder meer uit voor toxische 'queen', een negatieve benaming voor homo's.

"Mijn niet doordachte aanval op George Stark van Daily Mail heeft niets te maken met iemands seksuele geaardheid", laat Baldwin weten in een brief, die werd gepubliceerd door GLAAD. "Mijn woede was gericht op meneer Stark voor de laster en schaamteloze leugen over mijn vrouw en haar gedrag tijdens de begrafenis van onze vriend. Ik, als iemand die tegen homofobie vecht, bied mijn excuses aan."

Baldwin beweert de afgelopen jaren met een aantal homorechtenorganisaties te hebben samengewerkt. "Ik ben geen voorstander van geweld tegen homoseksuelen en ik hoop dat mijn vrienden van GLAAD en de homogemeenschap begrijpen dat mijn aanval op meneer Stark niet voortvloeit uit homofobie."

GLAAD laat weten dat er geen excuus is voor de tweets, maar dat het goed is dat Baldwin opkomt voor de homogemeenschap. "Maar dit is niet het einde van de dialoog. Er zijn andere acties die hij moet ondernemen in de strijd tegen anti-homogeweld en GLAAD kijkt ernaar uit om met hem te werken. 

Bron: Metro