Roze Maandag 2013
Bovenstaand fragment komt uit een dagboek dat aan de Paleisring in Tilburg is aangetroffen. Het beschrijft de voorbereidingen van de op handen zijnde Roze Invasie van Tilburg op Roze Maandag 2013.

Karavaan
Vanaf station Tilburg trekt de Roze Karavaan rond 13.00 uur van het station door het centrum naar het Pieter Vreedeplein waar Roze Maandag om 14.00 uur wordt geopend met een aantal bekende namen. En ook dit jaar wordt er weer een grandioos feest van gemaakt.

Opening
Bij de opening op het Pieter Vreedeplein wordt ook dit jaar het plein weer overspoeld door glitter, glamour en uitbundigheid. Om te beginnen zal, dankzij de samenwerking van Roze Maandag met het AIDS-fonds, Dutch Diana Ross onvergetelijke discoclassics en soul ten gehore brengen. 3FM DJ’s Barend en Wijnand zullen aansluitend het roze vuur bij de feestvierders ontsteken. Vorig jaar hebben zij voor hun radiowerk de prestigieuze Marconi Award voor Aanstormend Talent gewonnen. Enkele dagen daarvoor draaien ze vast warm bij KermisFM. 

Preview programma
Heel Tilburg kleurt Roze op 22 juli. Roze Maandag zou Roze Maandag niet zijn als er niet door de hele stad overal grote feesten en kleine feestjes worden gevierd. Ook dit jaar zijn er weer leuke festiviteiten bij de Amstel Bierhal (met o.a. Sieneke), op het Pieter Vreedeplein (Think Pink Dance Event met o.a. Funkerman), Piusplein (het PowerGirl Plein ism LetsBeOpen) de “Korte” Heuvel (Dirty City Disco) en natuurlijk Stadhuisstraat (met Crazy Monday) en het epicentrum van Roze Maandag: Café de Lollipop en de Popcorn. 

Roze Maandag Express
Ook dit jaar kunnen bezoekers van Roze Maandag al op de weg naar Tilburg toe met feestvieren beginnen. Voor slechts 19 euro boek je een retourtje met leuke extra's via www.spoordeelwinkel.nl. Vanaf Amsterdam Centraal Station gaat de RozeMaandagExpress om 11.29 uur via station Utrecht Centraal en Den Bosch naar Tilburg. De trein wordt omgetoverd in een Discotrain. De hele tocht komen Patty Brard en Mai Tai meefeesten, zijn er dansers en maakt OUTTV een registratie van de Roze tocht naar het zuiden. Tegen 13.00 uur komt de RozeMaandagExpress aan in Tilburg waar de reizigers worden ontvangen door honderden mensen die samen met een DJ vanaf 11.30 uur al een feestje bouwen op Station Tilburg.

App
Roze Maandag gaat met haar tijd mee. Daarom is er in samenwerking met Indicia een Roze Maandag App voor de iPhone ontwikkeld. In deze app zijn het programma van die dag, een routeplanner, maar ook InstaGay te vinden. Met een roze filter kan iedereen zijn of haar bezoek aan Roze Maandag 2013 nog rozer kleuren en uploaden op de Facebookpagina van Roze Maandag.

Blijf op de hoogte
Het feest is ruim voor Roze Maandag al digitaal aan de gang en gaat ook daarna nog verder. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en programma feitjes Via Facebook, Twitter en www.rozemaandag.nl. Geniet van alle voorpret in aanloop naar Roze Maandag 2013 of geniet na met foto’s en filmpjes. Wil je hiervan niets missen? Zoek Roze Maandag dan op!

Roze Maandag 2013, 22 juli, ben jij erbij? Geef het hier aan!