Op de locatie, Sportcentrum Olympos, vonden in het kader van RZ2013 ook andere sporten plaats. Zo ontstond er een uitgebreid sportevenement met onder andere tennis, volleybal en voetbal. 

De dag begon goed, met een officiële aftrap die door minister Edith Schippers (Sport) werd gehouden in het bijzijn van onder andere Aleid Wolfsen (Burgemeester van Utrecht). Tegelijkertijd maakte de KNVB bekend tijdens de Gay Pride met een eigen boot te zullen meevaren. Op die manier wil de voetbalbond Nederlandse verenigingen aanmoedigen om zichtbaar vóór emancipatie te zijn.

Tijdens de tweede editie deden tien teams mee aan 'Voetbalschoenen Uit de Kast!': Gay.nl, Dito (1), FC Vlaardingen, Mandekking United, Mister B, Café Kalff, Team Baas, Dito (2), The G-Word en FC Stijl. In poules van vijf speelde eerder team vier wedstrijden, gevolgd door een halve finale en een finale. 

FC Vlaardingen, Gay.nl, Café Kalff en FC Stijl wisten op de warme zaterdag de halve finale te bereiken, Gay.nl en FC Stijl op doelsaldo. Café Kalff wist in de halve finale met ruime cijfers te winnen van Gay.nl en FC Stijl won 2-0 van FC Vlaardingen.

Café Kalff en FC Stijl waren duidelijk de beste teams die zaterdag meespeelden en ze wisten elkaar in de finale lang in evenwicht te houden. Na afloop van de 25 stond het 1-1 en dus moesten penalty's de doorslag gaan geven. In een bloedstollende penaltyserie werd met scherp geschoten, ondanks de 150 minuten voetbal die de teams al in de benen hadden. Uiteindelijk wist FC Stijl de beker te pakken na de penaltyreeks: 5-4. FC Stijl deed net als Café Kalff voor de tweede keer mee aan het toernooi.