De homoseksuele burgemeester van Berlijn is niet de enige politicus die in deze 'diss-track' door Bushido te grazen wordt genomen. Over Claudia Roth van de Grünen rapt hij dat ze er na een schietpartij als een 'golfterrein vol gaten zal uitzien.'

De nieuwe video van de 34-jarige Bushido, van Duits-Tunesische afkomst, verscheen vorige week donderdag en meteen waren de rapen gaar. In het filmpje bevinden we ons op een parkeerplaats, waar Bushido samen met zijn maat Shindy enkele poëtische gedachten uitwisselt. Onderwijl wordt de suggestie gewekt dat een gloednieuwe Mercedes sportwagen in de fik wordt gestoken.

In keurig Duits neemt Bushido de burgemeester van Berlijn op de korrel en laat hij ook nog een rijtje andere Duitse politici, van diverse politieke kleuren, de revue passeren. In de wereld van Bushido en zijn collega's zijn vrouwen 'Fotzen' (kutten) en staat 'schwul' (homo) voor een scheldwoord.

Bushido is de bekendste rapper van Duitsland. De rapper, die zelf ooit actief was in de drugswereld, woont tegenwoordig in een villa in de Berlijnse wijk Kleinmachnow. Een paar jaar terug kreeg hij een 'Bambi', de prijs voor artiesten die zich hard maken voor integratie.

Op zijn laatste albums toonde Bushido zich wat braver en prompt vielen de verkoopcijfers tegen. Hij trad de laatste maanden op in kleine concerthallen en dus maakte hij weer een plaat met harde teksten, ditmaal gericht tegen Duitse politici. Zijn doel werd bereikt want hij kreeg veel publiciteit en boekte goede verkoopcijfers.

Bron: Volkskrant