De resterende bandleden van Queen, Brian May, Roger Taylor en John Deacon, hebben het laatste woord over het script én de regisseurkeuze. Zij willen een film maken die geschikt is voor alle leeftijden, terwijl Cohen juist een wat pittigere film wil maken, die op een rauwe manier vertelt over het leven van de biseksuele zanger.

De zanger overleed in 1991 aan de gevolgen van AIDS en was daarmee één van de eerste écht grote sterren die de ziekte een gezicht gaf. Er werd een half jaar na zijn dood een tribute concert georganiseerd, dat live werd uitgezonden in 76 landen. Ongeveer een miljard kijkers konden zien hoe artiesten als Lisa Stansfield, Seal en George Michael Queen-nummers ten gehore brachten. 

Cohen was al een tijd bezig met de film. Er werd in zijn opdracht aan een scenario gewerkt door Peter Morgan, bekend van de film Frost/Nixon. Hij was ook al in gesprek met regisseurs als Tom Hooper (Les Misérables) en David Fincher. Die zijn echter ook al afgekeurd door May, Taylor en Deacon.

Het bericht komt als een verrassing, aangezien Brian May een aantal maanden geleden nog op zijn website postte dat hij erg enthousiast was over de film.

Bron: Deadline


Freddie Mercury - Living On My Own.