Hij vertelt dat liefde voor hem samen met zijn vrouw genieten van het opgroeien van zijn kinderen is. Maar, zo stelt de bewindsman: “liefde zou voor mij ook kunnen zijn samen met mijn man genieten van het opgroeien van onze kinderen. Waarom zou dat anders zijn?”

Strijders voor de Liefde on Stage is een bijzonder mensenrechtenconcert tijdens de Gay Pride. Het concert biedt activisten uit heel de wereld een platform om te vertellen over hun persoonlijke strijd. Ze worden liefdevol toegezongen door een keur aan Nederlandse en internationale artiesten, zoals Sharon Doorson, Handsome Poets, Tara McDonald, Raffaëla Paton, Sjors van der Panne, CB Milton, Charly Luske en Do met begeleiding van het New Amsterdam Orchestra (NAO). Het ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt het concert door op ambassades in heel de wereld de documentaire Strijders voor de Liefde van Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema te tonen, om duidelijk te maken dat het universele recht om lief te hebben wie je lief wilt hebben, in meer dan 75 landen nog altijd niet gewoon is. In enkele landen staat er zelfs de doodstraf op. Naast minister Frans Timmermans (klik) hebben ook Simon Keizer (klik) van het duo Nick & Simon, Jörgen Raymann (klik), Leona Philippo (klik), Dolores Leeuwin (klik), Charly Luske (klik), Do (klik), Sjors van der Panne (klik), Francine Bensdorp (klik) en Sipke Jan Bousema (klik) ‘love messages’ voor het concert Strijders voor de Liefde on Stage gemaakt.

Strijders voor de Liefde on Stage vindt op 2 augustus vanaf 19 uur plaats op het Rembrandtplein in Amsterdam. RTL4 zendt het zaterdag 17 augustus om circa 23.45 uur uit en herhaalt het op zondag 18 augustus om 11.20 uur. Het concert komt ten bate van het Pride Fonds van Amnesty International en COC Nederland. 

Bekijk hieronder de video van Minister Timmermans: