In de nieuwe wet wordt homoseksualiteit niet uitdrukkelijk vermeld, maar iedereen die in het openbaar informatie verspreidt over ‘prostitutie, pedofilie, pornografie of enige andere relaties die verschillen met deze in verband met het huwelijk of het gezin’, riskeert een boete van 8.000 Leu (ongeveer 1.800 euro).

Angela Frolov, voorzitster van een LHBT-organisatie in Moldavië, zegt dat de leden van haar organisatie pas nieuws vernamen over de wet nadat deze officieel werd gepubliceerd. Ze is ervan overtuigd dat deze wet in strijd is met de Moldavische grondwet en met de antidiscriminatiewetten van de Europese Unie. De wet werd 5 juli ondertekend door president Nicolae Timofti. Het was één van zestien wetten die werden goedgekeurd zonder openbare bekendmaking of discussie.

Eerder al ondertekende de Russische president Vladimir Poetin een wet die zogenaamde homo-propaganda verbiedt in Rusland. De wet, die unaniem door het Russische parlement werd aangenomen, voorziet een boete van 5.000 Roebel (ongeveer 170 Euro) voor iedere burger die informatie deelt over “niet-traditionele seksuele relaties” met minderjarigen.

Vorige week nog werden in Noord-Rusland vier Nederlandse toeristen gearresteerd omdat ze naar verluidt die wet overtraden tijdens hun deelname aan een kamp waarop holebi-rechten werden besproken.

Bron: GayWorld