Sterker nog, het was iemand van St. Peter’s Healthcare System in Brunswick die LaSala benaderde over het plan, niet andersom. “Met wat ik wist over de Katholieke leer en wetend dat het een Katholiek ziekenhuis was, bleef ik me afvragen: zal dit je niet in de problemen krijgen?” zegt LaScala. Maar met de hulp van een pastoor konden de professor en St. Peter’s genoeg overeenkomen om een project voor begeleidingsonderzoek te starten. 

Het doel van New Brunswick Family Solutions, zoals het gaat heten, is om de kans dat homojongeren in de gemeenschap worden verstoten door hun families en alleen eindigen te verkleinen. De begeleiders zullen samenwerken met familieleden om ze te helpen met het accepteren van hun LHBT-zonen en –dochters of broertjes en zusjes. Tegelijkertijd leren de jongeren hoe ze hun seksualiteit  en geloofsovertuiging kunnen combineren.

Het is logisch dat veel mensen vraagtekens zetten bij het project, gezien het standpunt van de Katholieke kerk over homoseksualiteit. Rak, de CEO van het ziekenhuis, stelt iedereen gerust. “We zien de persoon als een creatie van God, als iemand die waardigheid en respect verdient. Dit is geen programma dat als doel heeft om de gemeenschap in te gaan en mensen te veranderen.”

Bron: Huffington Post