Na wat moeizame jaren zijn er het afgelopen jaar weer initiatieven ontplooid om Amsterdam's reputatie als tolerante en gastvrije stad weer te versterken. De pretentieuze titel 'gay capital' is echter niet meer waar te maken volgens Sebas Van der Sangen van Amsterdam marketing. Daarom spreekt men nu van 'gay destination', wat meer op de vibe van de hoofdstad slaat dan puur en alleen het aantal bars en disco's voor homo's.

Sinds er in 2010 meerdere populaire uitgaansgelegenheden in de Reguliersdwarsstraat de deuren sloten, raakte de gayscene 'enigszins' in het slop. Sinds 2012 slaan gemeente, ondernemers en culurele instellingen de handen echter ineen, waardoor op verscheidene plekken nieuwe initiatieven ontstaan. De feesten, met een volgens Van der Sangen internationale allure, zijn goed voor de reputatie van Amsterdam.

Amsterdam Marketing ontvangt tijdens deze Pride-week 20 journalisten van buitenlandse toonaangevende gay tijdschriften in de hoop om zo Amsterdam (weer) als gay destination op de kaart te zetten.

AN