Volgens een rapport ging het om zaken waarbij undercover politieagenten in de Amerikaanse staat Louisiana homo’s voorstelden om seks te hebben – privé en niet tegen betaling – alleen om ze te arresteren onder de anti-sodomiewet van de staat. Dat die wet meer dan tien jaar geleden al ongeldig werd verklaard door een uitspraak van het Hof, lieten ze links liggen. 

In een recente zaak vroeg een hulpsheriff een 65-jarige man die hij ontmoette in een park of hij mee wilde voor ‘wat drankjes en een beetje plezier’, thuis bij een undercover agent. De man volgde de agent naar het huis, maar na nog geen stap binnen te zijn, werd de man al in de boeien geslagen. Hem werd een ‘poging tot een onnatuurlijke misdaad’ verweten.

Een meerderheid van deze zaken vonden plaats in Manchac Park, een populaire ‘cruising’ locatie – maar praten over seks in het openbaar is niet illegaal.

Officier van Justitie Hillar Moore III zei dat zijn bureau geen van de zaken wilde vervolgen omdat er geen sprake was van een misdaad, maar daar voegde hij aan toe dat ‘de sheriff goede bedoelingen had’, ook al ‘vonden ze geen overtreding’ om de arrestaties te rechtvaardigen.

Bron: Salon