Die oproep doet nachtburgemeester Mirik Milan van Amsterdam. "We willen ons deze week profileren als een stad waar homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders uit de hele wereld welkom zijn", stelt Milan.

"Het lijkt me daarom een heel goed idee om het Amerikaanse initiatief te volgen en ook een signaal af te geven dat het in Rusland wat betreft de homorechten helemaal de verkeerde kant op gaat."

Protest
Homobars in onder anderen Los Angeles, New York, Chicago en Florida weigeren sinds een paar dagen Russische wodka te schenken. Zij doen dit uit protest tegen de antihomowetten die onlangs door president Poetin zijn aangenomen.

Russische homoseksuele kunnen nu worden opgesloten als zij 'propaganda' maken voor hun andersgeaardheid. Dit heeft de afgelopen weken al geleid tot een aantal gewelddadige confrontaties tussen homo-activisten en de Russische politie.

Gay Pride
In Amsterdam vindt momenteel de Gay Pride plaats, dat dit jaar als thema mensenrechten heeft. De acceptatie van homoseksuelen en lesbiennes, en het gebrek daar aan op veel plaatsen in de wereld, staat centraal.

Bron: Nu.nl