Olwage volgt Andy Derleth, een Duitse Nieuw-Zeelander, op. Olwage wil met zijn titel een stem geven aan de LHBT's die geen stem hebben. Hij wil ook jongeren beter betrekken in LHBT-activisme door hen te vragen wat ze bezighoudt. "Op mijn 27ste voel ik me nog jong, maar wat pubers doen weet ik zelf ook niet meer", verklaarde Christopher. De fitness- en dansleraar won naast de hoofdprijs ook die van beste nationaal kostuum, die van Mister Gay World Swimwear en de cultuurprijs.

Andere prijzen waren die van meest actieve kandidaat op nieuwe media voor Filippino Erimar Sayo Ortigas, Mister Photogenic voor Mexicaan David Bernal en de sportprijs ging naar Ashley Peternella uit Aruba.

De wedstrijd bestond uit verschillende rondes. De kandidaten uit 25 landen moesten vragen beantwoorden, paraderen met en zonder al te veel kleren, en hun talenten tonen. Er waren dus 25 en geen 27 kandidaten, want de Ierse kandidaat Robbie O'Bara besloot zich terug te trekken uit de wedstrijd. "Als Mister Gay Europe heb ik bereikt wat ik wil", vertrouwde O'Bara ZiZo toe. "Ik heb mijn platform, ik wil de kans geven aan anderen." Ook de Nederlandse kandidaat Bobby trok zich eerder deze week al terug uit de competitie.

Tijdens de vragenronde vertelde Olwage ook dat hij tegen een boycot is van de Olympische Spelen in Sotsji in Rusland. "Het is beter van wel aanwezig te zijn en ter plaatste een duidelijke boodschap over te brengen."

Typerend voor de show was het up-tempo verloop en de humoristische knipogen tijdens de acts. Zo was er een koppeltjesact om 10 jaar homohuwelijk in België te vieren. Omdat het aantal kandidaten oneven was, eindigde de act met een trio. Naast gelukkige koppeltjes was er ook een bekvechtend koppel waarbij de twee kandidaten elkaar na afloop toch in de armen sloten. Er was ook onvoorziene humor toen presentatrice Amaryllis Temmerman verwees naar het drijvende openluchtzwembad in Antwerpen en 'Bath Boat' verkeerd uitsprak als 'Butt Boat'. Los van deze uitschuiver, leverde ze trouwens uitstekend presentatiewerk in aanvaardbaar Engels.

Na een vlotte show van net geen drie uur in Theater Elckerlyc werd Olwage verkozen. Naast een flink jaarprogramma met veel reizen en een cruise, veel goodies en andere leuke dingen, wint Olwage een diamant ter waarde van 3000 euro. Volgend jaar vindt Mister Gay World plaats in Rome.

Mister Gay World 2013

Bron: Zizo