Ron McCoy en zijn partner Chris Bowers, een homstel uit Portland, Oregon waren naar Albuquerque, New Mexico gevlogen om daar het lokale Gay Pride festival te bezoeken. Een warm welkom viel ze zeker niet ten deel.

Het stel zat voor in de bus en hield elkaars hand vast, tot ergernis van de chauffeur van de shuttlebus. "Hij keek ons kwaad aan en zei toen: als jullie dat gaan doen ga je maar achter in de bus zitten."

In shock besloot het stel te doen wat de chauffeur hen opdroeg. Toen de bus op de eindbestemming aankwam besloten ze echter de chaffeur te confronteren en vroegen hem waarom ze achter in de bus moesten gaan zitten. "Was het omdat we elkaars hand vasthielden?," vroeg McCoy. "Nu verklik je jezelf", antwoordde de chauffuer. Toen het stel aangaf dat dit discriminatie betrof, herhaalde de chauffeur zijn eerdere reactie.

Een vrouw die dit alles aanschouwde, mengde zich in de discussie en zei dat ze geschokt was over de manier waarop de chauffeur de mannen behandelde. "Weet je wat verschrikkelijk is?", vroeg de chaffeur waarna hij het homostel aanwees.

Sunport, eigenaar van de bussen, voelt zich zwaar beschaamd door het gedrag van het chauffeur en noemt het onacceptabel. Het pendelbusbedrijf eist nu dat alle chauffeurs een scholing ondergaan om om te gaan met dergelijke situaties.

AN