Begeleid door het fraaie Venice Baroque Orchestra zal hij aria's ten gehore brengen die geschreven zijn voor Farinelli, de beroemdste castraat uit de geschiedenis. Deze aria's zijn gecomponeerd door de grootste concurrent van de componist Händel, Porpora.

Jaroussky's stem, die het midden houdt tussen een sopraan en een alt, heeft volgens velen iets weg van een engel. Een Franse recensent schreef: "Jaroussky zingt als een engel en is virtuoos als de duivel".

Lezers van de GayKrant kunnen met korting eersterangs plaatsen bestellen – inclusief drankjes – voor slechts € 59,50 (i.p.v. € 75,-). Tweederangskaarten zijn verkrijgbaar tegen het speciale tarief van € 55,- (i.p.v. € 60,-). Ga naar www.concertgebouw.nl, klik op 'Naar winkelmandje', daarna op 'ik heb een couponcoude', vul de code: FL201013GA in en de korting verschijnt. Telefonisch reserveren is ook mogelijk, via de Concertgebouwlijn (dagelijks van 9-17 uur): 0900 - 6718345 (€ 1,- p/g) o.v.v. 'Actie GayKrant'.

Programma

F.M. Veracini - Ouverture nr. 6 in Bes
Porpora - Aria 'Mira in cielo' (uit 'Arianna in Nasso')
Porpora - Aria 'Si pietoso il tuo labbro' (uit 'Semiramide riconosciuta')
Vivaldi - Concert in F, RV 538
Porpora - Aria 'Nel già bramoso petto' (uit 'Ifigenia in Aulide')
Porpora - Aria 'Come nave in ria tempesta' (uit 'Semiramide d´Assiria')
Porpora - Aria 'Dall'amor piu sventurato' (uit 'Orfeo')
Porpora - Aria 'Le limpid'onde' (uit 'Ifigenia in Aulide')
Geminiani - Concerto grosso in d 'naar Sonate op. 5 nr. 12 van A. Corelli (La follia)'
Porpora - Aria 'Alto Giove' (uit 'Polifemo')
Porpora - Aria 'Nell'attendere il mio bene' (uit 'Polifemo')

Hieronder nog een aantal video's van Jaroussky in actie. De laatste video mag dan allicht jazzy aandoen, de muziek is maar liefst meer dan 400 jaar oud!