Een 29-jarige verpleegster heeft voor oproer in Frankrijk gezorgd met een advertentie die zij online plaatste, waarbij ze haar borsten te huur aanbiedt om baby's te voeden. De onorthodoxe ondernemer richt zich daarbij specifiek op homostellen die sinds een nieuwe wetgeving dit jaar kinderen mogen adopteren.

De advertentie door 'cecelia232' op de website e-loue.com is getiteld "Borsten te huur- Borstvoeding-Boulogne," de wijk waar 'Cecelia' woont. Ze is niet goedkoop en vraagt 20 euro per uur, 100 voor een dag en 500 per week.

"Ik ben een jonge gezonde moeder, een gediplomeerd verpleegster, 29 jaar en ik huur mijn borsten uit om jonge baby's te voeden. In een dag kan ik je tot 12 voedingen aanbieden. Homostellen kunnen hun baby geen borstvoeding geven. Borstvoeding zorgt voor gezonde baby's, het geeft ze volledige voeding. Stuur me een bericht via deze site. Als je niet serieus bent, val me dan niet lastig."

Volgens de eigenaar van de website waarop Cecelia adverteert, doet ze niets illegaals. "In Frankrijk mag het dan verboden zijn borstmelk te verkopen, deze vrouw verkoopt het niet in een fles maar biedt het als service aan," aldus Alexander Woog. Volgens hem is dat heel wat anders. 

AN