Lyle Muns postte deze maand op zijn weblog een bericht onder de titel Ik ben sekswerker (and I'm proud of it). De in Maastricht geboren Muns verdedigt als voorzitter sinds enkele jaren de rechten van studenten in België maar zijn functie was na zijn bekentenis onhoudbaar geworden. Hij oordeelde woensdag zelf dat zijn bijverdienste als escort onverzoenbaar is met zijn rol als scholierenvoorzitter. 

"Al trillend typ ik deze post. Ik ben nerveus, bang zelfs. Hoe zal mijn omgeving reageren?" Zo opent Muns zijn verhaal maar schrijft tevens: "Ik zie niet in waarom ik me zou moeten schamen voor wat ik doe." Hij vervolgt: "Ik ben sekswerker, hoer, prostitué, tippelaar of hoe je het ook noemen wil. Ik verdien geld met seks en dat is goed. Zo, het hoge woord is eruit."

De 19-jarige Muns rekent in zijn blog direct af met de vooroordelen rond het werk van schandknaap. "Het feit is dat mijn klanten niet zomaar allemaal perverse viezeriken zijn, maar vooral mensen zoals jij en ik met hele menselijke behoeften naar intimiteit, genegenheid en seksualiteit. Die behoeften kunnen (of willen) ze elk om hun eigen redenen niet op een 'conventionele manier' invullen. Zo komen ze bij mij terecht."

Bron: GaySite