Dwayne Jones voelde zich een meisje dat gevangen zat in een jongenslichaam. Vanaf zijn eerste tienerjaren moest hij het thuis, op straat en op school door zijn afwijkende gedrag elke dag ontgelden. Uit wanhoop stopte hij met zijn middelbare school omdat hij alle pesterijen niet langer aankon. Ook zijn vader liet hem op 14-jarige leeftijd als een baksteen vallen. Hij schopte hem niet alleen het huis uit, maar schakelde de hulp in van zijn buren om zijn zoon uit zijn sloppenwijk te jagen.

Mishandeld, neergestoken, doodgeschoten
Dwayne is 2 jaar later dood. Mishandeld, neergestoken, doodgeschoten en tot twee keer toe overreden door een auto, toen hij gekleed als vrouw op een straatfeestje was verschenen. Hij had de fout gemaakt een 'vriend' toe te vertrouwen dat hij voor het eerst van zijn leven als meisje een feest zou bijwonen. 'Toen ik het lichaam van Dwayne zag, begon ik te trillen en te huilen,' zegt Khloe, een van de drie transseksuelen met wie hij een huisje deelde.

Antisodomiewet
Voor mensenrechtenactivisten bewijst de moord dat Jamaica een van de vijandigste landen is voor homo- en transseksuelen. Hun situatie wordt volgens de activisten bemoeilijkt door de antisodomiewet die anale seks verbiedt en door de homovijandige ondertoon in de reggaemuziek.

Bron: Ad.nl