De Nieuwe Revu publiceert deze week verschillende eloquente reacties op de uitspraken van Van der Gijp. Zo ook van VI-presentator Wilfred Genee ('De John Blankenstein Foundation schuift alvast de volgende zelfmoord van een tobbende jonge homo in de schoenen van René'), Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds ('René is een hartstikke aardige vent') en oud-profvoetballer/zanger (?) John de Bever ('De Gay Pride is aapjes kijken en uitlokking').

Collega-'analist' Jan Boskamp spant echter de kroon: 'René mag zeggen wat hij wil. Ik ben het roerend met hem eens! Ik heb ook nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond.'

Boskamp haaste zich tijdens een interview op Radio 1 om vooral zijn uitspraak over de ongezondheid van homoseksualiteit te nuanceren. Hij zou niet hebben geïmpliceerd dat homo's massaal naar de dokter moeten, want 'Ik heb zelf enkele kennissen die homo zijn'. En alle zorgverzekeraars haalden collectief opgelucht adem.