Regisseurs Jens Rijsdijk (18) en Raymi Sambo kiezen met hun script voor een controversieel thema. De film draait om de eerste donkere premier in Nederland (gespeeld door Raymi Sambo), die van de partijtop niet uit mag komen voor zijn homoseksualiteit. In de eerste scene zoent Sambo (All Stars, Spangas) uitgebreid met zijn mannelijke tegenspeler. Zijn spel levert hem de prijs op voor beste acteur van het festival.

Festivalorganisator Hans Groenendijk prijst de moed van de jonge winnaar. ,,Ga er maar aan staan om op jonge leeftijd zo’n stevig thema aan te snijden en er ook nog eens een geloofwaardige film van te maken. Deze film zou in een conservatief land nooit gemaakt kunnen zijn. Wij als Nederlanders schrikken er misschien niet van, maar ik ben erg benieuwd hoe de film in Amerika wordt ontvangen.”

Dankzij de prijs voor Beste Film in Rotterdam, zal de rolprent van Rijsdijk en Sambo namelijk ook vertoond worden tijdens de internationale finale van het 48 Hour Film Project in New Orleans. Daar komen in maart 2014 alle honderdtwintig winnaars van de verschillende steden samen, waar het 48 Hour Film Project inmiddels georganiseerd wordt. De regisseurs winnen tevens een bedrag van 2.500 euro, waarmee zij een promotiefilm mogen samenstellen voor het Blown Away Festival.

In het juryrapport worden vooral de balans in de film en het script geroemd. ,,Alle departementen zijn op hetzelfde professionele niveau. Je wordt onmiddellijk in het verhaal meegenomen en daardoor wil je direct meer weten over alle personages. De prachtige shots versterken het verhaal, waarbij mooi gebruik is maakt van interieure en exterieure beelden. Een knap verhaal, waarbij je nauwelijks kunt zien dat de film in slechts achtenveertig uur gemaakt is.”

De 7 minuten durende film staat vanaf vandaag online en is hieronder te bekijken: