In het programma The 700 Club beantwoort Robertson kijkersvragen. Een bezorgde vrouw belde naar het programma om te vertellen dat ze een zieke man naar de kerk moest brengen en er later achterkwam dat hij AIDS had. De evangelist antwoorde daarop: "Vroeger dacht ik altijd dat de ziekte werd overgedragen door speeksel, maar tegenwoordig beweren ze dat het seksueel contact is. En in San Francisco verspreiden homo's AIDS bewust. Ze stoppen het virus in een scherpe ring en geven je een hand, zodat je een snee in je vinger krijgt en geinfecteerd wordt."

Vervolgens vertelde hij dat 'ze' dat soort acties nou eenmaal gebruiken. "Dat staat gelijk aan moord", vervolgde Robertson. Christian Broadcast Network, waarop het programma wordt uitgezonden, heeft het fragment uit de uitzending geknipt.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Robertson dit soort uitspraken doet over homoseksuelen. Eerder vergeleek hij homoseksuelen met dieven en verkrachters en beweerde hij dat homo's (en lesbiennes, feministen en voorstanders van abortus) schuldig waren aan de aanslagen op 9/11. Ook noemde hij de bosbranden in Florida in 1992 een straf van God, vanwege de Gay Days in Disney World. 

UPDATE. Pat Robertson schaamde zich blijkbaar toch een beetje voor zijn uitspraken. Enkele dagen nadat het filmpje verscheen probeerde het netwerk CBN (waar het programma wordt uitgezonden) het van Youtube te laten verwijderen. Het blijkt echter maar weer dat het internet nooit iets vergeet en na enkele dagen dook het filmpje opnieuw op. Website Right Wing Watch diende een eis in bij Youtube om het filmpje terug te plaatsen en kreeg gelijk. 

Bron: Spitsnieuws

Het fragment: