De Internationale Roze Kerk (IRK) hoopt deze behoefte te vullen door het openen van een veilige en gastvrije omgeving om samen te komen in geloof en sociaal contact. Veel LHBT's hebben slechte gevoelens over georganiseerde religie, maar de IRK hoopt hen te steunen met het verwerken van deze gevoelens. Ze willen een ruimte voor hen creëren om hun eigen spiritualiteit te verkennen.

Op 8 september vanaf 14.00 uur zal het Basta Café (het sociaal centrum van het COC Haaglanden) op Scheveningseveer 7 worden omgetoverd tot een kerk voor deze speciale dag.

Vervolgens op elke tweede zondag van de maand, zal Pastor Barbara Rogoski deze oecumenische LGBT christelijke viering in het Engels en Nederlands leiden in het Basta Café. Dit is de enige Engelstalige 'Roze' kerk in Nederland. De viering zal een mix van traditionele en moderne lezingen en gebeden zijn. De muzikale optredens met traditionele, christelijke pop- en gospelmuziek zullen een sfeer van gebed, inspiratie en eenheid creëren.

Er is een crèche beschikbaar, een informatietafel met verwante promotiematerialen, een kleine boek- en cd-winkel en koffie na de viering in het Basta Café.