De Pride Photo Award reikt prijzen uit in vier verschillende categorieen: Gender (mensen die afwijken van het stereotype beeld van mannelijkheid en vrouwelijkheid), documentaire (waaronder nieuwsfoto's), open categorie (foto's die niet binnen de anderen categorieen vallen) en extremely normal (het thema van dit jaar). De winnaar van dit jaar is de Filipijnse fotograaf Cindy Aquino met een foto uit haar serie Bond.

Het thema doelt op het idee dat LHBT's in de media worden neergezet als extravagante figuren. Als blijkt dat ze net zo gewoon zijn als anderen levert dat voor de pers geen interessante beelden op, is het idee. De uitdaging dit jaar was dan ook: hoe kun je de gewone LHBT op een bijzondere manier fotograferen. 

Het slotevenement Activistische Familieportretten is een serie interviews met de huidige en voormalige winnaars van Pride Photo Award en enkele speciale gasten over foto's van homo/lesbische stellen en ouderparen, die als oogmerk hebben om discriminatie tegen te gaan. De fotografen vertellen over keuzes die ze maakten in benadering van het onderwerp, hoe het concept tot stand is gekomen en welk effect de foto's hebben gehad.

Tentoonstelling Pride Photo Award 2013
23-08-'13 t/m 22-09-'13
Locatie: Oude Kerk, Oudekerksplein 23, Amsterdam
De expositie is open voor bezoekers van zaterdag 24 augustus tot en met zondag 22 september (m.u.v. vr. 13/09)
Openingstijden: ma-za 10.00 – 17.30u, zo 13.00-17.00u
Tentoonstelling 'Activistische Familieportretten' zondag 22 september, vanaf 14:00 uur, Oude Kerk Amsterdam