De acteur is voornamelijk bekend van zijn rol in Britse sci-fi series Doctor Who en Torchwood. Ook presenteerde hij een aantal programma's waaronder musicalshow How Do You Solve a Problem Like Maria. 

Barrowman trad eerder dit jaar in het huwelijksbootje met zijn partner Scott Gill. Gill en Barrowman hebben al meer dan twintig jaar een relatie en in 2006 gingen de twee een geregistreerd partnerschap aan, omdat op dat moment het homohuwelijk niet toegestaan was in Groot-Brittanie. 

Barrowman en Gill trouwden in de Amerikaanse staat California. Tijdens Dragon Con vertelt de acteur: 'Een civiel partnerschap is iets wat dicht bij een huwelijk komt, maar het is geen echt huwelijk.' Barrowman en zijn echtgenoot wonen op dit moment in Amerika. 'Voordat we getrouwd waren moest Scott elke drie maanden terug naar Engeland. Als hij een vrouw was geweest en we waren getrouwd had dat niet gehoeven. Nu we eindelijk getrouwd zijn, is alles voor ons veranderd.'

Ook haalde de acteur uit naar mensen die zeggen dat homoseksualiteit een keuze is. 'Ik werd op een ochtend wakker en dacht: vandaag wil ik koffie, eieren, bacon en vanaf nu word ik homo. Dat is niet hoe het werkt.'

John Barrowman zet zich al jaren in voor LHBT rechten. Zo werkte hij met Britse stichting Stonewall aan een campagne tegen homofobie op scholen. In 2010 sprak hij met Britse premier David Cameron als woordvoerder van de LHBT gemeenschap. 

Hieronder het filmpje op Dragon Con.