De Australische verkiezingen worden komende zaterdag gehouden en de premier Rudd staat momenteel achter op zijn tegenstander, Tony Abott, een fel tegenstander van het homohuwelijk. Boze tongen beweren dat Rudd voor het homohuwelijk is om stemmen te winnen. Rudd is altijd een tegenstander van het homohuwelijk geweest, vanwege zijn geloofsovertuiging, maar in mei dit jaar kwam hij tot inkeer.

In een televisieprogramma afgelopen week verdedigde Rudd zijn standpunt om het homohuwelijk in te voeren. Tijdens het programma vroeg een lokale pastoor naar Rudd's mening over de definitie die de bijbel geeft over het huwelijk. Hierop antwoordde de premier: 'De bijbel zegt ook dat slavernij natuurlijk is. Er staat dat een slaaf zijn meester altijd moet gehoorzamen.' Na applaus van het publiek vervolgde hij: 'Wat is de fundamentele boodschap van het oude testament? Dat is er een van liefde. Als we geobsedeerd raken door de letterlijke defenities in de bijbel, missen we de belangrijkste boodschap.'

Ook vertelt Rudd dat zijn keuze om nu wel voor het homohuwelijk te zijn, is ontstaan na 'jaren van reflectie in goed christelijk geweten'. Vorige maand zei hij tijdens een radioprogramma dat er in de Australische wetgeving geen plaats is voor sexisme, racisme en homofobie. 

Bron: Pink News