Hofman, sinds 2011 werkzaam bij BNN, gaf hiermee een reactie op een filmpje dat afgelopen weekend op Dumpert verscheen. In het filmpje is te zien hoe Hofman met een man zoent. 

Op Twitter zei de presentator: 'Fijn dat iedereen zich zo lekker met me bemoeit, maar goed, ik val dus op mannen. Lekker interessant, fijne dag nog.' 

Ook twitterde hij: 'Over dat filmpje op Dumpert. Iemand heeft mij dus afgelopen zondag al man-zoenend gefilmd, tegen mijn weten in.'

Tim Hofman liet in een interview in april met de Nieuwe Revu weten dat hij een rolmodel voor homoseksuelen wil zijn. Hij zei toen: 'Ik ben zelf niet homoseksueel, maar ik zou wel een boegbeeld voor homomannen willen zijn.' Vorig jaar deed hij voor het BNN-programma Spuiten & Slikken uitgebreid verslag van de Mister Gay Netherlands verkiezing. Toen hem achter de schermen gevraagd werd of hij weleens iets met een jongen had gedaan, antwoordde hij van niet. 'Misschien moet ik maar een keer met een jongen zoenen, of zo.' Dat heeft hij nu kennelijk gedaan.

Update: Vandaag is bekend geworden dat de eerste aflevering van het nieuwe Spuiten en Slikken seizoen over homoseksualiteit zal gaan. Het filmpje en Hofmans twitterbericht blijken 'research' voor het programma, waarbij de makers van het programma wilden kijken naar de reacties. De aflevering van het programma is binnenkort te zien op Nederland 3. 

Bron: Nu.nl