Meer dan Gewenst stelt dat het voor homomannen minder vanzelfsprekend is om kinderen te krijgen, omdat er altijd een vrouw in het spel moet zijn. Daardoor ziet de stichting een toename van het aantal belangstellenden die met hulp van een draagmoeder hun kinderwens in vervulling willen laten gaan. 

Veel mannen wijken uit naar Amerika om hun kinderwens te realiseren. Daar is het juridisch en medisch eenvoudiger dan in Nederland. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ziet de toename ook en onderzoekt hoe de Nederlandse wetgeving beter kan aansluiten op de toenemende vraag.

Er is ook een steiging in het aantal co-ouderschapsvormen, ziet Meer dan Gewenst. Een homostel kiest er steeds vaker voor om de kinderwens in vervulling te laten gaan met een alleenstaande vrouw van midden-dertig die ook een kinderwens heeft. De kinderen kunnen dan via een co-ouderconstructie worden opgevoed.

Voor homo's met een kinderwens houdt stichting Meer dan Gewenst wensvaderbijeenkomsten. Neem voor de eerstvolgende bijeenkomst en meer informatie een kijkje op de website.

Bron: Meer dan Gewenst