De Berlijnse transgender man beviel enkele maanden geleden van een kind, maar de Duitse media begint het verhaal nu op te pikken vanwege de rechtszaak die de man heeft aangespannen. 

De man onderging in het verleden meerdere hormoonbehandelingen, maar heeft nog wel vrouwelijke geslachtsorganen. Hij beviel thuis met behulp van een vroedvrouw. Om zwanger te worden maakte hij gebruik van een zaaddonor. Volgens Duitse kranten is op 11 april de geboorteakte ingevuld. Waar de naam van de moeder hoort te staan, is niets ingevuld.

Ondanks dat Duitsland over het algemeen in de regelgeving veel rekening houdt met transgenders (sinds 2011 is het in Duitsland niet meer nodig een geslachtsveranderende operatie te ondergaan om voor de wet als man of vrouw te worden gezien) ligt de zaak ingewikeld. Omdat de transgender man het kind gebaard heeft is hij de moeder, maar hij wordt bij de wet aangemerkt als man en wil ook als de vader van de baby worden gezien. 

Een bron van de Berlijnse Senaat van Binnenlandse Zaken vertelde The Daily Mail dat het verzoek van de man om als vader te worden ingeschreven zal worden geëerd. 

Duitsland heeft al meer grote stappen gezet naar acceptatie van transgenders. In augustus door te kiezen om het derde geslacht als optie te geven op geboortecertificaten. Duitsland is hiermee het eerste Europese land dat dit doet.