Clément Méric werd in juni hersendood geslagen door een groep skinheads in Parijs. De jongen overleed door de verwondingen. Eerder werd de 19-jarige Samuel Dufour al opgepakt. Dufour is een anti-homorechten activist. Hem wordt geweld met de dood als gevolg, maar zonder de intentie om te doden, ten laste gelegd. 

Nu is er een andere verdachte opgepakt: de extreem-rechtse skinhead Esteban Morillo. Maandag veranderde Morillo plotseling van advocaat en distantieerde zich van extreem rechtse groeperingen. 'Esteban Morillo wenst zichzelf alleen te verdedigen op basis van de feiten, en de feiten alleen,' vertelt zijn advocaat tegen een Franse krant. 

Uit onderzoek is gebleken dat Méric door meerdere personen is aangevallen. Ooggetuigen verklaren dat ze een groep skinheads een kledingwinkel in zagen gaan waar Méric en zijn vrienden zich op dat moment bevonden. Een gevecht bracht uit en men vermoedt dat het slachtoffer is geslagen door een man met wat leek op een boksbeugel of ringen. Morillo droeg ringen op de dag dat Méric werd vermoord.

Bron: Gay Star News