Het programma, dat een mix is tussen Project Catwalk, America's Next Top Model en de Mega Blubber Power Race (maar dan met drags!) is sinds 2009 in Amerika op de buis. In Nederland en Vlaanderen wordt het door RuPaul gepresenteerde programma uitgezonden door lifestylezender OUTTV.

Er wordt hard gewerkt aan een Duitse versie van het programma. De winnares krijgt niet alleen de titel, maar ook de rol in een musical én een geldbedrag. Winnaressen en ex-kandidaten van de originele versie van Drag Race hebben veel aan de show gehad. Ze worden een stuk vaker geboekt voor optredens, niet alleen in Amerika maar ook daarbuiten; zowel Sharon Needles, Alaska Thunderfuck en Jujubee hebben in Amsterdam opgetreden, terwijl Willam en Detox Icunt in Antwerpen te zien waren.

Het is nog niet bekend wanneer de serie op de Duitse buis te zien zal zijn, maar op de officiële Facebookpagina van de show zijn alvast wat auditiefilmpjes te zien. Er is ook een 'mood trailer', waarin RuPaul zelf haar steun voor de Duitse versie van haar show uitspreekt.

Heb je nog steeds geen enkele aflevering van RuPaul's Drag Race gezien? Op het gisteren gelanceerde Netflix zijn de eerste drie seizoenen te zien!