De lerares geeft les op de West Alexander Middle School in Taylorsville. Ze liet de clip zien aan haar studenten tijdens een les kritisch denken. Het liedje 'Same Love' steunt het homohuwelijk en in de clip is de relatie en het huwelijk van twee mannen te zien. Een toezichthouder van de school zei in lokale media: 'Er is een niet-gepaste video laten zien in de klas, buiten het voorgeschreven curriculum. Daarom hebben we actie ondernomen tegen de lerares.' De vrouw mag volgens de woordvoerder binnen een week weer gaan werken.

Dit is niet de eerste keer dat een leerkracht gestraft wordt na het tonen van de video. In november vorig jaar in Michigan werd lerares Susan Johnson geschorst voor drie dagen. Haar schorsing kwam tot stand na een klacht van een leerling die de video en het liedje beledigend vond. 

Dat nieuws bereikte Macklemore zelf ook. 'Het is ontmoedigend dat een liedje over gelijke rechten zorgt voor de schorsing van een lerares,' schreef hij op zijn website. 'Het is duidelijk dat mevr. Johnson voelde dat pesten en homohaat problemen zijn waarover gesproken moet worden, en daarvoor is gestraft.'

Bron: Gay Star News

Same Love - Macklemore & Ryan Lewis (ft. Mary Lambert)