Het moge duidelijk zijn dat homoseksualiteit in de voetbalwereld nog steeds een taboe is. Niet zo lang geleden deden René van der Gijp en Jan Boskamp een aantal uitspraken die niet bij iedereen in goede aarde vielen. Nu is ook de excentrieke Duitse Oliver Kahn aan de beurt om zijn mening te geven over homoseksualiteit en voetbal. 'Het klinkt misschien droevig, maar ik zou een homoseksuele voetballer niet aanraden uit de kast te komen', zei hij in een interview met tijdschrift Gala Mag.

'In onze samenleving is het misschien wel niet langer een probleem, toch is het naïef te denken dat dat ook in een professionele sport het geval is.' Kahn zegt dat het complexer is voor profvoetballers om uit de kast te komen, omdat de speler ook de impact op lange termijn goed moet overwegen. 'De sfeer is vaak verhit. Er is veel rivaliteit, waardoor mensen soms echt onaardige dingen gaan zeggen of doen.'

'Bovendien spelen er nog zaken als: Hoe zit het met de sponsors? En hoe zal de het de verdere carrière beïnvloeden? De situatie is veel ingewikkelder dan deze op het eerste gezicht lijkt', aldus Kahn. 

Bron: ELF