De video bestaat uit een aantal korte clips waarin te zien is hoe een man, waarschijnlijk van Oezbeekse afkomst, wordt geslagen en wordt gedwongen te vertellen dat hij homo is. Ook moet hij zijn naam vertellen en zich uitkleden, waarna zijn kleding wordt verbrand. Ook wordt hij verbaal en fysiek bedreigd, krijgt hij handboeien om en wordt een pistool tegen zijn hoofd gedrukt. Uiteindelijk wordt hij verplicht op een fles te gaan zitten. De man in het filmpje is zichtbaar doodsbang en huilt gedurende de hele video. 

De video werd onder meer via WhatsApp verspreid. De reacties van Russen op WhatsApp zijn, ondanks de brute aard van het filmpje, overwegend positief. Men ondersteunt de actie en ziet het als een verdiende straf voor de homoseksuele man.

De aanvallers hebben inmiddels laten weten waarom ze de jongen hebben mishandeld. Volgens hen deden ze het omdat de jongen homo is en ze de waardigheid van alle Oezbeken wilden beschermen. De mishandeling vond plaats op 11 september in Novosibrisk. De plaatstelijke politiechef laat weten niet op de hoogte te zijn van de mishandeling en zegt geen aangifte te hebben ontvangen.

Bron: Gay Star News