De serie, die 'Ze' als werktitel heeft, zal gaan over een vrouw-naar-man transgendertiener en zijn familie. Na zijn coming out begint de tiener te leven als jongen, ontspoort zijn toch al niet zo doorsnee familie nog meer en ontdekt hij dat hij misschien wel het meest 'normale' gezinslid is.

'Ze' zal worden geproduceerd door Michael London, bekend van zijn werk aan de Oscarwinnende film Milk, over de Amerikaanse homorechtenactivist Harvey Milk.

De titel is een in de Amerikaanse transgenderwereld vaak gebruikte aanspreekvorm. In het Nederlands wordt daar vooral 'zhaar' en 'zhij' gebruikt.

De tv-serie zou een unicum zijn in Amerika. Daar zou het de eerste keer zijn dat een tv-serie die op prime time wordt uitgezonden waarin een transpersonage de hoofdrol heeft.

Er zijn wel series geweest waarin transpersonages kleinere rollen hebben gehad, zoals onlangs in de serie Orange is the New Black. Ryan Murphy, maker van de series Nip/Tuck, American Horror Story en Glee heeft in 2008 een pilot gemaakt van de serie Pretty/Handsome, die zou gaan over een transseksuele gynaecoloog. Die serie werd toen niet opgepikt door zender FX.

Buiten Amerika komt het wel al voor dat transpersonages de hoofdrol spelen in series; vorig jaar was er de fenomenale serie Hit & Miss, waarin Chloë Sevigny een transgender huurmoordenares speelde.

Bron: Gay Star News


Trailer Hit & Miss