Nigeriaanse 'wetenschapper' Chibuihem Amalaha is er achter: homoseksualiteit is onnatuurlijk. Volgens de onderzoeker, net afgestudeerd aan de University of Lagos, bewijzen de basiswetten der natuur dat God homoseksualiteit afkeurt. 

Hij kwam tot deze baanbrekende conclusie door gebruik te maken van geavanceerde technologie, zoals magneten. Amalaha: 'Een staafmagneet is een horizontale magneet met een noordpool en een zuidpool en als je twee noorpoolkanten bij elkaar probeert te brengen, merk je dat ze elkaar afstoten. Datzelfde geldt voor twee zuidpolen. Dit geeft aan dat een homohuwelijk niet kan. Een vrouw moet niet aangetrokken zijn tot een vrouw net als dat de zuidpool van een magneet niet wordt aangetrokken door een andere zuidpool.'

Volgens Amalaha bewijst ook de biologie de onnatuurlijke aard van homoseksualiteit. 'Je ziet het zelfs bij leeuwen. Een mannetjesleeuw doet het niet met een ander mannetje, maar wel een vrouwtje.' Een stelling die niet geheel correct is, aangezien er bewijs is gevonden dat homoseksualiteit voorkomt bij honderden diersoorten. Waaronder leeuwen. 

Ondanks het feit dat er nogal wat fouten in zijn theorie zitten, heeft Amalaha al een aantal onderscheidingen ontvangen van de wetenschappelijke gemeenschap in Nigeria. 

Bron: io9