49 schuldeisers, naast de Belastingdienst en uitkeringsinstantie UWV, krijgen samen nog ongeveer 5 ton van de partijleider, schrijft het Algemeen Dagblad.

In maart gingen drie ondernemingen van Kamerlid Krol failliet, waaronder de uitgever van de GayKrant en de digitale sekswinkel Gaytel. De bedrijven bleken te weinig belasting en sociale premies te hebben betaald. De Belastingdienst eist nog 89.000 euro, het UWV 47.300 euro. De andere schuldeisers hebben nog 424.000 euro tegoed.

Krol probeerde kort voor het faillissement nog van zijn aandelen af te komen. De GayKrant heeft inmiddels een succesvolle doorstart gemaakt onder een andere leiding.

Ironisch genoeg schreef Krol eerder deze week nog een column voor dagblad Metro met de titel: 'Als ik minister van Financiën was…'. Hij sluit z'n column af met de woorden: 'Ik zou als minister van financiën dromen van een financieel-economisch stelsel waar geld weer méér een middel is, en minder een doel. Want van dat laatste komt alleen maar ellende.' Nou dat blijkt, Henk. Een grote bak ellende.

Bron: Elsevier