Gomez zou twee grote concerten geven op 23 en 25 september in Sint Petersburg en Moskou. Voorgaand aan de shows stond de zangeres onder druk om een statement te maken over de LHBT gemeenschap in Rusland. Een petitie op Change.org riep haar op openlijke steun te betuigen aan de LHBT gemeenschap. De petitie kreeg meer dan 1.000 handtekeningen voordat het nieuws bekend werd gemaakt dat de concerten niet door zouden gaan.

De regels voor popsterren in Rusland zijn recentelijk erg verscherpt. Dit omdat Madonna en Lady Gaga het tijdens hun concerten in Rusland openlijk opnamen voor homoseksuele mannen en vrouwen. Russische autoriteiten brachten naar buiten dat de twee zangeressen hun visums hadden geschonden tijdens hun tour in Rusland. Lady Gaga twitterde later over de beschuldiging: 'Veel moed voor de LHBT's in Rusland. De toename in misbruik door de overheid is verouderd. Tieners bespuiten met pepperspray? Geweld? Moeder Rusland? De Russische overheid is crimineel. Onderdrukking wordt tegengegaan met revolutie. Russische LHBT's, jullie zijn niet alleen. Wij vechten voor jullie vrijheid."

Ook andere prominente Westerse artiesten en LHBT bondgenoten zijn gedwongen om een standpunt in te nemen over optreden in Rusland. Homo icoon Cher liet eerder weten dat zij niet gaat optreden tijdens de Olympische Spelen. Elton John vertelde echter in een recent interview dat hij wel zal optreden. Daarom zei hij: 'Als homoseksuele man kan ik deze mensen niet alleen achter laten, zonder er heen te gaan en te laten zien dat ik ze steun. Ik weet niet wat er gaat gebeuren als ik ga, maar ik moet gaan.' Het is niet bekend dat Elton John wel een visum heeft gekregen. 

Bron: Huffington Post