Daniel Radcliffe vervangt Sasha Baron Cohen (oa. Les Miserables en Borat) als de legendarische Queen-zanger Frieddie Mercury. Baron Cohen besloot de rol niet te gaan spelen omdat de drie nog levende bandleden van Queen het niet met hem eens waren over de toon van de film. Britse krant The Daily Star meldt dat Daniel Radcliffe de rol kreeg aangeboden. 

Een bron in The Daily Star meldt dat Daniel ondanks zijn jonge leeftijd door de producenten erg geschikt wordt gevonden. 'Daniel wist de filmbazen te overtuigen met zijn vertolking van dichter Allen Ginsberg in Kill Your Darlings. En hij is bijna even lang als Freddie, Sasha was te lang. En Daniel kan ook nog heel goed zingen.'

De film is al sinds 2010 in ontwikkeling en Baron Cohen was al snel betrokken bij het project. Hij verliet de film echter in juli, omdat de producenten de flamboyante kant van Freddie Mercury's leven niet wilden tonen in de film. De nabestaanden van Mercury en de overgebleven Queen-leden hebben het laatste woord over het script.

De 24-jarige Daniel Radcliffe is het meest bekend van zijn rol als Harry Potter. De laatste jaren is hij ook te zien geweest in verschillende theaterproducties en musicals. In zijn laatste film speelt Radcliffe de rol van homoseksuele dichter Allen Ginsburg in de film Kill Your Darlings. 

UPDATE. Radcliffe heeft inmiddels zelf gereageerd dat hij niet geinteresseerd is in de rol. 'Alle mensen op het internet die zeggen dat ik niet geschikt ben voor de rol hebben gelijk. Ik ben niet geschikt.' Radcliffe zegt dat hij niet persoonlijk gevraagd is voor de film.