De muziek in de drie zalen is verschillend, variërend van opzwepende Turkpop en zwoele Arabische deuntjes tot lekkere (club)house, electro en acid. Naast de muziek ook veel ruimte voor performances door artiesten uit de theater- en danswereld en een tentoonstelling van jonge en gevestigde kunstenaars. Maar samen geeft het precies aan waar Shugar voor staat: grenzen verkennen, (on)realistische werkelijkheid, stoute gevoelens, genderless, sensueel, eigentijds en eigenwijs, etnisch en westers.

Iedere zaal krijgt een eigen sfeer. In de grote zaal (Expose) wordt je blootgesteld aan what’s hot in Istanbul en the sound uit Beirout en Athene, denk aan opzwepende Turkpop en house gemixt met zwoele Arabische deuntjes. In de kleine zaal (Expand) kijken we wat er allemaal kan en gaan we het experiment aan, met veel audiovisuele en dans performances. En in de kelder (Explore) vervagen de grenzen tussen Oost en West in de techno, electro en acid.

Voortvloeiend uit de samenwerking tussen Stichting Pera, de organisatie achter de succesvolle clubavond ‘Pink Istanbul’ – waarvan de kleine zaal tevens de inspiratiebron is voor Shugar - en het team dat ‘CHAOS’ in het ondergrondse clubcircuit bracht, is Shugar een geheel nieuw concept dat nieuwe trends in muziek, mode, kunst en cultuur wil verspreiden. De naam Shugar komt uit de geheime gay taal die in Istanbul wordt gebruikt en betekent aangenaam, lekker en fijn. Shugar verlegt grenzen, omdat het een wereld voor ogen heeft waar geen grenzen zijn: geen landgrenzen, geen gender definities en geen beperkingen van de geest.

Meer informatie over de line-up en tickets (€12,50) vind je hier.