In een interview met website Mamba Online vertelt Kaye Ally dat ze sinds de organisatie van Johannesburg Pride vaak is lastiggevallen. De gewelddadige aanvallen begonnen eind augustus, toen drie mannen inbraken in haar huis terwijl ze lag te slapen. De mannen hielden een geweer tegen haar hoofd en stalen haar laptop, telefoon, tablet een aantal memorysticks en twee dossiers over de Pride. 'Ze zeiden dat ze wisten dat ik homoseksueel ben en dat ze me niet zouden verkrachten, want daar kwamen ze niet voor,' vertelt Ally. Vervolgens werd ze geslagen en met een taser mishandeld.

De volgende aanval vond enkele weken geleden plaats. 'Ik kwam net uit mijn auto en zag ze niet aankomen. Ze duwden me tegen de auto en bedreigden me met een mes. Ze vertelden dat ik moest stoppen met de organisatie van Joburg Pride.' Enkele dagen geleden werd ze weer aangevallen. 'Ik kwam weer net uit mijn auto en werd tegen de auto gedrukt. Ze zeiden dat het er op leek dat ik geen Engels verstond, want ik had niet geluisterd. Ze zeiden dat ik Joburg Pride moet afzeggen, anders komen ze me een lesje leren.'

Ook op de werkplek van Ally zijn verschillende dreigementen binnen gekomen. Zij ontvingen verontrustende telefoontjes, met waarschuwingen dat er een lesbienne voor ze werkt.

Toch is Ally niet van plan te stoppen met de organisatie. 'Ik ben erg toegewijd aan dit project. Een stel kleine criminelen nemen mijn inzet voor de Pride niet weg. We nemen de dreigementen erg serieus. De veiligheid van de gemeenschap gaat voor mij boven alles. Mijn toewijding is rotsvast, maar de vooruitgang is niet aan mij alleen.'

UPDATE. Johannesburg Pride is uitgesteld vanwege de bedreigingen en mishandelingen van organisator Ally. Het evenement zou zaterdag 5 oktober plaatsvinden, maar na crisisoverleg heeft de organisatie besloten het te verzetten naar 26 oktober. Volgens Ally is de beslissing genomen met het oog op de veiligheid van de LHBT gemeenschap. Ook de locatie is gewijzigd: van het Mary Fitzgerald Plein, een risicolocatie, naar Sandton een van de rijkste gebieden in Johannesburg. 

Bron: Gay Star News