De Franse journalist Julien Pain interviewde Milonov buiten bij het Russische Queer Fest Film Festival. Milonov vertelde dat hij bij het festival was om te 'kijken hoe Europese functionarissen steun geven aan kinderverkrachters.' Milonov probeerde ook om het festival te sluiten.

Pain vroeg vervolgens naar de vele filmpjes en foto's op internet waaruit blijkt dat de LHBT-gemeenschap in Rusland vaak slachtoffer is van vele geweldplegingen. Hierop antwoordde Milonov: 'Oh nee, dat is nep. Dat is foutieve informatie. Het is een dwaas verhaal. Het is niet waar. Ik denk dat veel van het geweld van homoseksuelen gericht is op hetero's. Veel meer geweld.' Hij had ook nog een boodschap voor Nederland. 'Nederlanders moeten weten dat de afgevaardigde van hun overheid mensen steunt die tegen Christenen zijn. Ze vechten tegen de kerk.'

Milonov is de Russische politicus die de anti-homopropaganda wet in gang heeft gezet. Daarnaast heeft hij ook de anti-LHBT campagne gestart gericht op Westerse muzikanten. Hij beschuldigde Lady Gaga en Madonna van het misbruiken van hun visums en het schenden van de anti-homopropaganda wet. 

Bekijk hier het filmpje: