Rondom de al bestaande jaarlijkse Keerweer Parade zal een breed gevarieerd programma worden ontwikkeld om de Rotterdammers en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met de rijke, gevarieerde en interessante ‘roze’ kant van de stad. Samen met de homohoreca, de gay ondernemers en de LHBT belangenverenigingen wil de organisatie iedereen een weekend lang laten proeven van wat de stad op dit gebied te bieden heeft.

Rotterdam kleurt Roze
Om een indruk te geven van wat komen gaat, is besloten dit jaar alvast af te trappen met het ontsteken van de Hofplein fontein in gepaste kleur. Met de kleur roze zichtbaar in het hart van de stad wil de organisatie aanleiding geven tot een dialoog omtrent de seksuele diversiteit in Rotterdam. “De Hofplein fontein dit jaar staat symbool voor wat wij volgend jaar groter willen laten gebeuren”, aldus Dora Borst. Zij is binnen de organisatie verantwoordelijk voor deze zogenoemde citydressing.

Rondje Roze stad
De ontsteking van het Roze licht is de start van een Rondje Roze stad op de bekende fietsen van Archiguides, die voor deze gelegenheid geheel in stijl versierd worden. Het deelnemende publiek kan onder de leiding van ervaren gidsen (al dan niet compleet met pruik en hak) een rondje roze stad maken.

“De kick-off dit weekeinde is grotendeels afgestemd op reeds bestaande programma’s die al gepland stonden en is daarmee mogelijk met minimale middelen. Wij willen voor nu vooral laten zien wat we willen gaan doen. En de subsidie pas gebruiken in het volgende jaar, als we kunnen laten zien wat we kunnen.”

Prominentenparade
Burgemeester Aboutaleb zal op vrijdagavond de Keerweer Parade officieel openen gevolgd door een toespraak. Zaterdagavond zal wethouder Louwes haar opwachting maken en haar roze toekomst visie voor Rotterdam geven. Met optredens van onder meer Linda Wagenmakers, Joan Franka, Ruth Jacott & Anita Meyer krijg je op dit voor iedereen gratis toegankelijke straatfeest meer dan gezelligheid. Het hele weekend kun je voor de tours en het feest terecht op de Keerweer.