‘Die twee meisjes moeten geboeid naar buiten’, riep Feliciano. ‘Het heeft geen zin om te vluchten, de burgerwacht is bezig om ze te bereiken. Het is hier geen bordeel, het is het huis van God!’ De oproep bleef niet onbeantwoord. In een video is te zien hoe de meiden door bewakers worden opgepakt en hardhandig naar buiten worden gevoerd.

Yunka Mihura (20) en Joana Palhares (18) vertelden later hun verhaal op de site iGay. ‘De bijeenkomst vond plaats in een publieke ruimte, gefinancierd door onze belastingen. Dit toneel, die micro, alles was betaald met publiek geld’, verklaarde Yunka, ‘Bovendien ging het om een publieke ruimte. Het was ons recht daar te zijn. Wij zijn boos op Feliciano. We waren daar tegen de afgevaardigde en niet tegen de pastoor en zijn religie. Wij wouden onze verontwaardiging tonen. Een voorzitter een mensenrechtencommissie moet niet ophitsen tot geweld of zelfs vragen om homoseksuelen te arresteren omdat ze elkaar kussen.’

De meiden hebben besloten om de stad São Sebastião en Marco Feliciano te vervolgen. De stad verdedigt zich door te argumenteren dat de burgerwacht hen wegvoerde om te vermijden dat ze werden aangevallen door de menigte.

Hoewel extreemrechtse politicus en evangelist Feliciano een uitgesproken vrouwenhater, homofoob en racistist is, werd hij dit jaar verkozen tot voorzitter van het Braziliaanse Mensenrechtencomité. Dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot; tijdens de stemming weigerden zes leden van het comité te stemmen uit protest. Het voormalig hoofd van het comité, Domingos Dutra, deed kort voor de stemming afstand van zijn plek en weigerde de sessie voort te zetten. Hij deed afstand namens hemzelf en zijn partij omdat er "een dictatorschap wordt gesticht".

In juni probeerde Feliciano onder andere nog het project ‘cura gay’ te starten, dat bedoeld is om homoseksualiteit te laten ‘behandelen’.