Het onderzoek is uitgevoerd door het Amerikaanse Screen Actors Guild, in samenwerking met het Williams Institute. De studie, Seksuele Orientatie en Gender Identiteit Diversiteit in Entertainment, is gehouden onder 5.692 leden van het Screen Actors Guild. Van de ondervraagden is 85% hetero.

Uit het onderzoek kwam een aantal opvallende conclusies. Een derde van de ondervraagden heeft het gevoel dat de entertainmentindustrie bevooroordeeld is over LHBT acteurs. Meer dan de helft van de LHBT ondervraagden heeft ooit een regisseur of andere acteur een anti-homo uitspraak horen doen en 16% zegt gediscrimineerd te zijn op basis van seksuele voorkeur. Vooral homomannen maakten dit mee, 1 op de 5 zegt wel eens gediscrimineerd te zijn. 

Ondanks dat ze dezelfde rollen spelen als hetero acteurs, krijgen homoseksuele acteurs vaak minder betaald. Gelukkig is er ook redelijk goed nieuws. Het grootste deel van de LHBT acteurs, 72%, zegt dat openlijk uitkomen voor hun seksualiteit nooit effect heeft gehad op de carrière.

Bron: Queerty. Lees het volledige onderzoek hier