Door alle commotie rondom de Putin's anti-homowet zouden we bijna vergeten dat Rusland niet het enige land is waar homoseksualiteit allerminst wordt gewaardeerd. In Saoudi-Arabië werden vier mannen veroordeeld omdat zij zich schuldig maakten aan 'homoseksuele handelingen'. Volgens de rechter waren de jonge mannen intiem met elkaar en passen zulke handelingen niet binnen een land waar traditionele waarden en de Islam belangrijk zijn. Buraida, de stad waar de jongens veroordeeld werden, staat bekend als zeer conservatief.  

Volgens de plaatselijke media zat de 'hoofddader' zonder kleren met drie anderen in een auto en maakte dansbewegingen. Hij kreeg tien jaar celstraf en 2000 zweepslagen. De drie andere daders zijn veroordeeld tot 500 en 1200 zweepslagen en gevangenisstraffen van drie tot zeven jaar. Ook werd de auto in beslag genomen.

In Saoudi-Arabië staat nog altijd de doodstraf op homoseksualiteit. In de wetgeving staat op het doen van homoseksuele handelingen de doodstraf door onthoofding. Hoe vaak deze straf wordt opgelegd is niet duidelijk, omdat de Saoudische overheid hier geen mededelingen over doet. 

Bron: Nu.nl